De website wordt geladen...

week tegen pesten

Week tegen pesten

Geschreven door Anne en Marco namens de hele klas (groep 8)

Kanjertraining

We hebben bij de kanjertraining ook iets gedaan aan de week tegen pesten. Wij hebben geleerd dat de groep veel invloed heeft op de pester. Omdat degene die gepest wordt uitgelachen door de omstanders, wordt de pester beloond. Als je wordt gepest dan kan je het best er met iemand over praten. Wij hebben ook afspraken aan de muur hangen achter in de klas waar wij ons aan moeten houden waardoor er niet wordt gepest.

Reünie

Wij hebben ook een liedje gehoord van rapper Snelle reünie dat gaat over dat je terug gaat naar de reünie, en dat af en toe ook best spannend kan zijn. Hij is vroeger gepest met een schisis. Wij hebben ook een ander filmpje gezien, dat ging over dat Snelle bij een school langs kwam en daar les ging geven over pesten.

https://www.youtube.com/watch?v=MlCEMOUDfEE

Uitzending jeugdjournaal

Ook keken we naar een speciale uitzending van het Jeugdjournaal daarin vertelde ze over pesten. Er waren allemaal mensen die vertelden over wat ze hadden meegemaakt vroeger en ook is het zo dat je vroeger gepest bent en dat je dan daarna zelf kan gaan pesten om je te beschermen tegen pesten. Er was ook iemand bij en die kijkt naar de dingen tegen pesten en zij helpt je erbij.

Er waren stellingen en daarbij moesten we heen en weer lopen naar oneens of eens en dat was het antwoord op de stelling. 

 

De posters zijn gemaakt door groep 7

X