De website wordt geladen...

kabouterpad | NME Wilnis

Kabouterpad bij het NME Wilnis.

In de kleuterklassen wordt gewerkt rondom het thema ‘bos’. Er zijn verschillende hoeken ingericht en de kinderen zijn zelf ook nog bezig met het maken van een bos met dieren en bomen waarin ze straks kunnen oefenen met het zoeken van de goede weg.
Om nog beter in het thema te komen zijn de kleuters woensdagochtend naar het speelwoud in Wilnis geweest om daar het kabouterpad van het NME centrum te lopen. Door het hele speelwoud stonden kabouters uitgezet. Bij elke kabouter was er een opdracht te doen die bij de herfst of het bos past. Dat waren allerlei verschillende opdrachten: van crackers met rozenbotteljam proeven tot het bekijken van de onderkant van de paddenstoelhoed met een spiegeltje. Van luisteren naar vogelgeluiden tot het verven met besjes. De kinderen gingen in groepjes door het speelwoud en samen met de begeleider van het groepje werden de opdrachten uitgevoerd.
De kinderen waren erg enthousiast en zagen steeds weer een nieuwe kabouter staan. Op naar de volgende opdracht! Natuurlijk hadden we tasjes mee waarin we ook nog onze gevonden schatten konden meenemen naar school. Dit waren bijvoorbeeld eikels, bladeren en zelfs een kastanje. Deze zijn in de kring weer gebruikt om over te praten en mee te tellen. Daarna zijn ze op de gang in het bos van de kinderen gelegd.
De kinderen zijn veel te weten gekomen over de natuur in de herfst. Alle nieuwe ervaringen nemen we mee in onze verdere ontdekkingstocht door het bos!

We zullen jullie binnenkort weer bijpraten over al onze belevenissen, dus houdt de site in de gaten.

 

X