De pagina wordt geladen…

kerk en school | krant

Project “kerk en school” afgesloten met speciale scholendienst

De afgelopen twee weken hebben de leerlingen gewerkt aan het project “kerk en school”, met als thema “God roept jou”. Op zondag 15 april is het project afgesloten met een Kerk-Schooldienst in beide Protestantse kerken in Vinkeveen. Deze jaarlijkse terugkerende dienst is speciaal afgestemd op schoolgaande kinderen. De knutselwerkjes die tijdens het project op school zijn gemaakt, waren in en rond de kerken te bewonderen.

Doel van het project was samen met de kinderen na te denken over wat de verhalen in de Bijbel voor ons betekenen. Want dat is soms best lastig. Naast het vertellen en uitleggen van verhalen is er veel geknutseld rond het thema. Als onderdeel van het project hebben ook de plaatselijke dominees een bezoek gebracht aan alle groepen op school. De kinderen mochten zelf vragen stellen, want wat doet een dominee eigenlijk precies en hoe word je dominee?

De Schakel schenkt als protestants-christelijke basisschool veel aandacht aan het christelijke geloof. Dat uit zich niet alleen in de dagopening in de klas, de viering van christelijke feestdagen en het jaarlijkse project rond de Kerk-Schooldienst. Belangrijk is de onderliggende boodschap die doorgevoerd wordt in de visie en werkwijze op school. “De persoonlijk aandacht en zorg voor elke leerling is daar een mooi voorbeeld van,” aldus Petra Eindhoven, directeur van de school. “Ieder kind is uniek en heeft eigen mogelijkheden. Oog hebben voor individuele talenten staat hoog in het vaandel. Maar het gaat bijvoorbeeld ook om het stimuleren van gewenst gedrag, kinderen aanmoedigen om elkaar te helpen en iedereen gelijkwaardig te benaderen. We vinden het heel belangrijk om dit onze leerlingen mee te geven. Het open karakter van onze school draagt daaraan bij: iedereen is welkom, door de mix van kinderen leren we juist van elkaar!”

 

X